Ontwikkeling, realisatie, promotie en beheer van tentoonstellingen en culturele projecten

 

Tempora is een Belgische specialist in ontwikkeling, realisatie, promotie en beheer van tentoonstellingen (met zowel culturele, historisch of wetenschappelijke thema’s) en culturele projecten.

 

Tempora werd opgericht in 1998 door Benoît Remiche, gedelegeerd bestuurder, en de groep De Boeck, belangrijke Belgische uitgever van schoolboeken en universitaire publicaties. Tempora heeft heel wat realisaties op haar naam staan, waaronder een paar van de belangrijkste culturelle evenementen in België van de laatste jaren.

 

Eigenschappen

 

De twee hoofdeigenschappen van Tempora zijn :

- haar unieke capaciteit om te « regisseren » of met andere woorden tentoonstellingsprojecten van nul te ontwerpen en uit te werken. Dit gaat van de scenografie, het schrijven van teksten, de realisatie en de promotie tot het eigenlijke onthaal van de bezoekers ter plaatse.

- de internationalisering van haar activiteiten door tentoonstellingen te maken die voorbestemd zijn om te reizen (vaak is Brussel de eerste halte van de expo) en door het uitwerken en realiseren van permanente tentoonstellingen voor derden in het buitenland.

 

Methode

 

De methode van Tempora is gebaseerd op volgende pijlers:

- respect voor de locatie en haar geschiedenis,

- het valoriseren van de collecties,

- de zoektocht naar evenwicht tussen het ludieke, het esthetische en de strikte naleving van de verworven wetenschappelijke kennis,

- toegankelijkheid voor het grote publiek.